medicatrix

Herstel van ons Zuur-Base Evenwicht

Auteur(s) : Docteur Philippe DAVIDDocteur Philippe DAVID

›  Plus de détails

“Ik heb een matig ernstige prostaatkanker waarvan de dagelijkse vermoeidheid door een neurologische ziekte met eigen vermoeidheid wordt versterkt. Dat deed me denken aan de aanwezigheid van schadelijke metabolische producten. Daarom kwam het me natuurlijk voor beide vermoeidheidsvormen met gepaste maatregels te proberen beïnvloeden. Er bestaan interessante mogelijkheden om het zuur-basen evenwicht in de lever, sleutelorgaan van de energieproductie, te reguleren en om de vrije ammoniak te reduceren die door de metabolische afbraak van de aminozuren uit de eiwitrijke voeding ontstaat. Want de in het bloed getransporteerde, gasvormige en toxische ammoniak verstoort ook belangrijke functies in het centrale zenuwstelsel door zijn bekwaamheid de bloed-hersensbarriere door te dringen, wat neurologische disfuncties kan veroorzaken. En wanneer men weet dat de ammoniakoverbelasting grotendeels afhankelijk is van het darmmilieu en van het verbruik van (slecht verteerde) eiwitten, is het gemakkelijk te begrijpen wat gedaan moet worden.”

Plus de détails

  • 978-2-87211-110-7
  • 9782872111107
  • 124 pages
  • Néerlandais
  • 12 x 18 cm

Votre éditeur vous offre 5%

-5%

5,50 € TTC

5,23 € TTC

ISBN978-2-87211-110-7
EAN9782872111107
Nombre de pages124 pages
Dimensions11  x 18 cm
FormatPoche (12 /18 cm)
Traducteur Marco Pietteur
Langue Néerlandais

Dr. Philippe David (Parijs, Luik) werd vroeg in zijn kinderjaren met chronische ziektes en kanker geconfronteerd. Hij studeerde geneeskunde aan de Luikse Universiteit en werd in 1975 gediplomeerd. Vanaf 1997 specialiseerde hij zich in voedingstherapie, in de geneeskunde van de disfunctie en van de behandeling van de biochemische en fysiopathologische oorzaken die tot chronische ziektes leiden (preventie en behandeling). Hij studeert verder aan de Universiteit van Poitiers (faculteit van de Fundamentale en Toegepaste Wetenschappen, afdeling Microvoeding en Volksgezondheid)) en krijgt een licentie en een Master II. Vandaag is hij hoogleraar aan de “Collège pour la Recherche et la Communication sur les micronutriments (Instituut voor Onderzoek naar en Mededeling over micronutriënten) » aan de Universiteit van Poitiers en hoogleraar in Parijs (Vrije Faculteit van Natuurlijke en Ethnogeneeskunde).

0

Auteur(s)

Docteur Philippe DAVID

Docteur Philippe DAVID

Le Dr Philippe David (Paris, Liège) a été tôt dans son enfance confronté à des pathologies chroniques et cancers turpides. Diplômé en 1975 de la Faculté de Médecine de Liège, il se spécialise dès 1997 en Nutrithérapie, à la médecine de la dysfonction et du traitement des causes biochimiques et physio-pathologiques amenant à la pathologie chronique (prévention et traitement). Il poursuit sa formation par une licence et un Master II à la Faculté des sciences fondamentales et appliquées de l’Université de Poitiers, département micro-nutrition et santé publique. Il est également auteur du livre « Régénérons notre équilibre acido-basique ».

Voir tous les livres de Docteur Philippe DAVID (2)

Medicatrix
-5%
5,50 € 5,23 €
Medicatrix
-5%
8,00 € 7,60 €

Soyez le premier à donner votre avis !

Notes et avis clients

personne n'a encore posté d'avis
dans cette langue

Best sellers medicatrix Tous nos best sellers