medicatrix

Polyfenolen in olijfolie, onschatbaar voor uw gezondheid!

Auteur(s) : Joyeux Henri (Professeur) Professeur Joyeux Henri Benlemlih Mohamed (Professeur) Professeur Benlemlih Mohamed Ghanam Jamal (Docteur) Docteur Ghanam Jamal

Inleinding en bijlages door Professor Henri JOYEUX.

Polyfenolen werken als antioxidant, ontstekingsremmer, anti-verouderingsmiddel en beschermd tegen hart- en vaatziekten.

Plus de détails

  • 978-2-87211-160-2
  • 9782872111602
  • 208
  • Néerlandais
  • 12 x 18 cm
  • 12 x 18 cm

Votre éditeur vous offre 5%

-5%

5,00 € TTC

4,75 € TTC

ISBN978-2-87211-160-2
EAN9782872111602
Nombre de pages208
Dimensions12 x 18 cm
FormatPoche (12 /18 cm)
TraducteurMarco Pietteur
LangueNéerlandais
Dépôt légal2016/5053/Y1

De natuurlijke polyfenolen in olijfolie uit de Marokkaanse woestijn aan de voet van het Atlasgebergte zijn zeer biologisch beschikbare en actieve moleculen, wat hen verschillende gezonde voordelen voor onze gezondheid verschaft. De verbindin-gen maken deel uit van de antioxidantenfamilie. Ze strijden tegen de negatieve ef-fecten van vrije radicalen : agressieve cellen, modificaties van het DNA, de oxidatie van lipiden.

Recente studies toonden aan dat hydroxytyrosol in olijfolie de mitochondriale functie verbetert, wat cel ouderdom verhindert en bijgevolg, het verouderen van het lichaam.

Deze informatie bevestigt dat de verbindingen werken bij het vertragen van ou-derdom en de ziektes die hiermee gepaard gaan.

De polyfenolen in olijfolie dragen ook bij aan de bescherming en de behandeling van bepaalde kankers. In dit kader is vastgesteld dat hydroxytyrosol en oleuropein een kanker bestrijdend effect hebben op darmkanker, bloedkanker en borstkan-ker,… Deze speciale verbindingen reageren op kanker door middel van verschil-lende antiproliferatieve en apoptotische mechanismen. Bovendien worden de voordelen van de polyfenolen in olijfolie op het hart- en vaatsysteem door verschillende auteurs benadrukt.

De polyfenolen in olijfolie verminderen de aanwezigheid van celadhesiemolecu-len, verhogen de beschikbaarheid van stikstofmonoxide, onderdrukken de bloed-plaataggregatie, beschermen de LDL tegen de oxidatie om arteriosclerose te ver-tragen en verminderen ontstekingsreacties.

Andere voordelen van polyfenolen in olijfolie zijn bekendgemaakt, zoals ook hun antibacteriële effect en de verhindering en de behandeling van diabetes en de ziekte van Alzheimer.

Auteur(s)

Joyeux Henri (Professeur)

Professeur Joyeux Henri

Professeur de Cancérologie et Chirurgie digestive à la Faculté de Médecine de Montpellier. Chirurgien des Hôpitaux et de l’Institut du Cancer de Montpellier : Centre Val d’Aurelle.

Voir tous les livres de Professeur Joyeux Henri (5)

Benlemlih Mohamed (Professeur)

Professeur Benlemlih Mohamed

Le professeur Mohamed Benlemlih est actuellement professeur et chercheur à l’université USMBA à Fès au Maroc, où il y est directeur du laboratoire de biotechnologie.

Voir tous les livres de Professeur Benlemlih Mohamed (3)

Ghanam Jamal (Docteur)

Docteur Ghanam Jamal

Le Dr Ghanam Jamal est cercheur au laboratoire de Biotechnologie.

Voir tous les livres de Docteur Ghanam Jamal (3)

3 LIVRES* = LIVRAISON GRATUITE
(pour toutes commandes expédiées en France métropolitaine / Belgique)
*1 livre = 2 livres poche

Best sellers medicatrix Tous nos best sellers