›  Lire quelques pages
COVID-19 betrouwbare experten en ministers ?

medicatrix

COVID-19 : betrouwbare experten en ministers ?

Auteur(s) : Anne DUMONTAnne DUMONT

›  Plus de détails

In de huidige Covid-19 crisis staat het begrip « vrije en geïnformeerde toestemming » centraal in het proces van massale vaccinatie met een substantie die zich nog in de experimentele fase bevindt.

Klik hier om dit boek te downloaden

Plus de détails

  • 978-2-87211-187-9
  • 9782872111879
  • 112 pages
  • Néerlandais
  • 12 x 18 cm

5,00 € TTC

ISBN978-2-87211-187-9
EAN9782872111879
Nombre de pages112 pages
FormatPoche (12 /18 cm)
Langue Néerlandais
Type de couverture Relié collé - Couverture souple
Dimensions 12 x 18 cm
Format 12 x 18 cm


COVID-19

betrouwbare experten en ministers ?

In de huidige Covid-19 crisis staat het begrip « vrije en geïnformeerde toestemming » centraal in het proces van massale vaccinatie met een substantie die zich nog in de experimentele fase bevindt.

Dit begrip heeft betrekking op alle actoren die bij het beheer van deze crisis betrokken zijn, of het nu gaat om politici, artsen, journalisten, politieagenten, rechters, enz. Ieder van hen zou immers over de informatie moeten beschikken die hem in staat stelt met kennis van zaken te beslissen of hij de doxa van de regering wenst te volgen dan wel of hij meent zich ervan te moeten distantiëren, met name om de deontologische regels in verband met zijn beroep te eerbiedigen. Helaas lijkt het erop dat zij, zelfs als beroepsbeoefenaren met verantwoordelijkheden jegens de burgers, niet van deze informatie hebben kunnen gebruikmaken alsook de bevolking in het algemeen. De bedoeling van deze brochure is dus om, op een beknopte en voor iedereen begrijpelijke manier, een andere kijk op de Covid-crisis te bieden dan die van de regeringsdoxa, uitgaande van verschillende gezichtspunten, namelijk de geneeskunde, de epidemiologie, het recht en de deontologie, en zo ieder mens in staat te stellen keuzes te maken en acties te ondernemen op basis van « vrije en geïnformeerde toestemming ». Dit boek wordt verrijkt door talrijke referenties en een bibliografie die de lezer in staat stellen dieper in te gaan op de onderwerpen van bijzonder belang.

Auteur(s)

Anne DUMONT

Anne DUMONT

Anne DUMONT est ingénieure civile et assistante sociale. C'est cette double formation qui l'a orientée vers ce projet de synthèse. Selon elle, la connaissance n'est rien si elle n'est pas transformée en outil pour l'utiliser. Ce livre est l'outil dont elle avait besoin pour informer les médecins, les bourgmestres, les députés, les journa­listes, afin d'ouvrir leurs consciences et de créer un autre futur.

Voir tous les livres de Anne DUMONT (3)

Medicatrix
Medicatrix
Medicatrix
0,00 €
Ajouter au panier Plus

Soyez le premier à donner votre avis !

Notes et avis clients

personne n'a encore posté d'avis
dans cette langue

Best sellers medicatrix Tous nos best sellers